Coya Restaurant

Interior Designer

Sagrada

Light fittings supplied

Aurelia Chandeliers and 3 tiered organic pendant, sculptural brass wall lights, glass wall lights.

Following its highly successful first venture in Mayfair, The Peruvian restaurant Coya opened its second UK venue in The City.

Designed by Sagrada, the interior features a rich variety of vivid colours and striking patterns. Electric blues contrast with mustard golds and washed-out walls to create a striking backdrop for the eclectic Peruvian inspired cuisine. Gold chairs inject a vibrant note with pink and purple striped cushions accessorising the welcoming and cosy interior.

The Aurelia chandelier from Northern Lights most recent collection was specified for the main dining area. Our designers and production teams worked closely with the interior designers to modify both the sizes and finishes to complement the overall scheme and specially sourced furniture. 2m in diameter, the chandelier is suspended directly above the only round table in the restaurant – where the customers can enjoy the unique Rum Round Table experience. The flowing lines of Aurelia complement perfectly the exquisite hard-carved table with attendant wooden thrones. The substantial size immediately draws customers’ attention to the area, creating a real sense of occasion. The warm ambient light is further enhanced by the tinted smoke glass balls, adding a subtle feeling of romance to the beautifully presented dishes and drinks. A bespoke antique finish was developed by our creative team to suit the interior scheme.

Two smaller Aurelia chandeliers are installed in the private dining area and a bespoke organic three-tiered chandelier is featured in a banqueting alcove. The three-tiered chandelier showcases our versatility and skill in developing new finishes and the flexibility our laser cutter gives us with new designs.

Solid brass tube wall lights creating delicate arcs feature on mirrored columns that create part of a screen that separate the two main areas of the restaurant. Two are positioned on each side of this partition, one on each side of the walk-through area. The wall lights are finished in a tarnished antique patina and are designed to complement the rich golds on the other lighting, furniture and accessories within the scheme.

We also supplied wall lights featuring a single tear-drop glass with a brass backplate in an antique finish to the equally opulent restrooms. The elegant shape and impeccable finish have shown how simple shapes can make a strong impact.

Photography: Michael Franke